jojannekeinangola.punt.nl
Waar ik niet aan kan wennen....
Als je lange tijd ergens woont, begin je de dingen die je in het begin gek of verassend vond, normaal te vinden. Dat er ’s avonds een heerlijk briesje waait als ik in mijn zomerjurkje naar het theater loop, is voor jullie in het koude en natte Nederland misschien jaloersmakend, maar ik kijk er niet meer van op of om. Dat ik geen sokken bezit is de normaalste zaak van de wereld en dat ik boodschappen doe vanuit het autoraam is super handig, maar al lang geen exotische eigenaardigheid meer. Ik ben niet van mijn stuk gebracht als er geen water is of het licht uitvalt. En de vrouwen die met nasale roep hun koopwaar aanprijzen, terwijl ze ’s ochtend vroeg door de straat lopen, horen zo bij mijn dag dat ik ze soms niet eens meer hoor.  
 
Er zijn dingen waarvoor ik mijn best moet doen om er niet aan te wennen, zodat ik er elke keer weer volop van kan genieten. Zo wordt ik nog steeds erg blij van alle duimen die in de lucht in gaan als ik mensen groet, of het “amiga, amiga!” geroep en de brede glimlachen. Als ik op mijn slippers door het zand loop, op weg naar kantoor, en hier en daar een praatje maak, prent ik mezelf in dat ik dit niet mag vergeten. Juist de kleine dingen niet. De momenten van alledag, die me eigenlijk al helemaal niet meer opvallen.  
 
Maar er zijn ook dingen waar ik absoluut niet aan wennen kan. Plastic kerstbomen en kerstmannen die in palmbomen klimmen bijvoorbeeld. Er gaat geen enkele kerstboom onopgemerkt aan mij voorbij. Elke keer als iemand zich met zo’n ding naast me in de taxi wurmt, probeer ik me voor te stellen in welk huis de boom terecht zal komen. Of de familie ooit een echte dennenboom gezien heeft en waarom ze niet gewoon lekker naar het strand gaan met kerst.  
 
Heerlijk om me zo te kunnen verwonderen.    
 
Fijne feestdagen allemaal!
 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl